تخم پرندگان دارای پروتئین بسیار زیادی میباشد و ترکیبات مغذی آن میتواند بخش عمدهای از نیاز به ویتامینها و عناصر غذایی مورد نیاز بدن انسان را تامین کند.
طبع تخم کبک گرم و خشک است. برخی از مهمترین فواید مصرف تخم کبک به شرح زیر میباشد:
- در سفیده تخم کبک مقدار فراوانی از عناصر مس، ید و منیزیم وجود دارد که در سنتز هموگلوبین نقش دارند و از این رو مصرف تخم کبک برای پیشگیری و رفع کم خونی مفید است.
- در طب سنتی از خواص تخم کبک نپخته برای تقویت صدا و درمان سرفه استفاده میشود. همچنین تخم کبک خام برای افرادی که مبتلا به اختلالات تکلم هستند مفید است و به بهبود آنها کمک میکند.
- مصرف تخم کبک به دلیل وجود انواع اسید آمینههای کمیاب در آن، برای سالمندان بسیار مفید است و به ترمیم سلولهای از دست رفته بافتهای بدن کمک میکند.
- تخم کبک باعث افزایش اشتها شده و مصرف آن برای کودکان بسیار مفید است و به رشد بهتر جسمی و ذهنی آنها کمک میکند.
- استفاده از خواص تخم کبک برای کمک به درمان بیماریهایی مانند آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و يا حتی در بهبود ناراحتیهای روانی و عقب افتادگیهای جسمی و همچنين بيخوابی موثر است.
- تخم کبک بسیار سریع هضم میشود و برای تقویت دستگاه گوارش بسیار مفید میباشد.
- تقویت حافظه و کمک به بهبود فعالیتهای ذهنی و پرورش قوای فکری از دیگر فواید مصرف آن در رژیم غذایی است.
- تخم کبک باعث افزایش قوای جسمانی و جنسی میشود.