• blog_07312012_valerio_leather_2_popup.jpg
  • leather.jpg
  • s.jpg
RizVN Support

آمار بازدید


امروز6
دیروز4
این هفته21
این ماه173
آمار کل95195

شستشو و ضدعفونی کردن سالنهای پرورش طیور

یکی از مهمترین مراحل در هر مزرعه پرورش دام و طیور مرحله آماده سازی سالن برای شروع دوره جدید می باشد که متاسفانه آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته و موجب خسارات می شود.
بستر سالن که شامل پوشال و کود است مکان بسیار مناسبی جهت رشد موجودات تک سلولی و نیز حشرات است و در صورت عدم وجود یک پروتکل پاکسازی مناسب این موجودات میتوانند رشد تکثیر وبا محیط سازگارتر شوند.


استفاده غیر صحیح از ضدعفونی کننده ها و یا در کل عدم وجود یک پروتکل پاکسازی مناسب میتواند باعث ایجاد مقاومت در این موجودات شده و باعث ماندگاری بیماری در محیط شود. لذا به جهت حمایت از تولیدکنندگان یک برنامه کلی پاکسازی و ضد عفونی در اختیار شما قرار میگیرد.

بدیهی است این برنامه تنها یک نمونه است و برنامه هر مزرعه با توجه به موقعیت مکانی و آب و هوایی و همچنین زمانی متفاوت است و اختصاص یک برنامه کارامد از مهمترین وظایف دامپزشک فارم است.

مراحل شستشو و ضدعفونی کردن سالنهای پرورش طیور :
1- اسپری فرمالین با غلظت 1 به 9 ( 1 قسمت فرمالین و 9 قسمت آب ) بر روی کود موجود در سالن
2- تخلیه کود پس از 48 ساعت
3- تراشیدن باقیمانده کثافات از کف و دیوارها با کارتک
4- جاروکشی و خاکروبی کف، دیوارها و سقف
5- آبکشی سالن
6- شستشوی سالن با پودرهای آنزیمدار مخصوص ماشینهای لباسشویی ( مثلاً 8 آنزیمه تاژ )
الف- آب مصرفی می بایست دمایی حدود 30 درجه سانتیگراد داشته باشد تا آنزیمها بتوانند حداکثر فعالیت خود را داشته باشند. در صورت عدم دسترسی به آب گرم، میتوان با استفاده از هیترها دمای سالن را به 25 درجه رسانید.
ب- میزان مناسب پودر را می بایست در دستگاه سمپاش فرقونی ریخت و توسط این دستگاه کف و دیوارها و سقف را کفپاشی نمود.
پ- فرچه زنی بویژه در گوشه های سالن و درزها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای سایر نقاط میتوان بجای فرچه از جاروهای دسته بلند T شکل استفاده نمود.
7- آبکشی سالن با آب گرم پس از یک ساعت
8- روشن کردن هواکشها و باز کردن ورودی هوا برای خشک شدن سالن (بسته به رطوبت محیط ممکن است 6 تا 48 ساعت طول کشد). برای تسریع در خشک شدن و نیز رسانیدن دمای سالن به 25 درجه (برای تاثیر مرحله بعد) میتوان هیترها را روشن کرد.
9- خاموش کردن هواکشها و بستن ورودیهای هوا پس از خشک شدن کامل سطوح سالن
10- شعله افکنی تمام کف سالن با پریموس دسته بلند گازی
11- اسپری مواد ضدعفونی کننده وسیع الطیف تجاری مثل GPC8، ویروگارد، جرمی ساید، نانوسیل و ...
12- ریختن دوغ آب آهک بر کف سالن بویژه در خلل و فرج
13- اسپری مواد ضدعفونی کننده وسیع الطیف تجاری مثل GPC8، ویروگارد، جرمی ساید، نانوسیل و ... پس از خشک شدن کامل آهک
14- پهن کردن بستر نو و قرار دادن تجهیزات (که قبلاً تمیز و ضدعفونی شده اند) پس از خشک شدن سالن
15- مه پاشی آب بر همه سطوح سالن برای تامین 75% رطوبت
16- دوددهی سالن در دمای بالای 25 درجه سانتیگراد
17- افزایش دما از 25 به 34 درجه سانتیگراد
18- جوجه ریزی پس از 24 تا 48 ساعت (بسته به دمای هوا و فصل و نوع بستر تعیین میگردد)